tirsdag 19. januar 2010

Åpning av Senter for IKT i utdanningen


Skrev tidligere om oppretting av nasjonalt IKT-senter.

ITU går nå inn i det nye senteret som har adresse Tromsø. Direktøren er Sylvi Barman.Jenssen. På ITUs hjemmeside finner vi at de nå tilhører Senter for IKT i utdanningen fra 1.1.10 og " Senter for IKT i utdanningen skal arbeide aktivt for at IKT bidrar til økt kvalitet i opplæringen, styrket læringsutbytte og bedre læringsstrategier hos barn, elever og studenter. Dette innebærer å arbeide for at utdanningssektoren bedre utnytter potensialet som ligger i IKT for utdanning, læring og innovasjon gjennom en helhetlig tilnærming til feltet IKT i skolen. Senteret skal også samle og gjøre tilgjengelig informasjon om utdanning og yrke, og gi støtte ved valg av utdanning og karriere.

Senter for IKT i utdanningen er en sammenslåing av utdanning.no, ITU, UNINETT ABC, samt noen oppgaver som tidligere ble utført av Utdanningsdirektoratet og Kunnskapsdepartementet. Senteret ble foreslått gjennom stortingsmelding nr. 31 (2007-2008) Kvalitet i skolen. Senteret vil ha hovedkontor i Tromsø, med avdelingskontor i Oslo. Sylvi Barman-Jenssen er tilsatt som direktør for senteret. "
Senteret har åpning 20. januar, med foredrag fra 19.januar av elever og andre. Vi kan delta i foredragene over Internett. De har hjemmeside, som vel får mye spennende innhold og er kommet på Wikipedia. Det skal bli spennende å følge senteret og se om det fyller mine behov.

Ingen kommentarer: