torsdag 4. februar 2010

nytt nettsted - standardisering i det offentlige














difi - direktoratet for forvaltning og IKT har opprettet et nytt og nyttig nettsted Her er det mye informasjon som vi tidligere måtte skaffe oss via ulike nettsteder. Dessuten kan vi følge med på arbeidet i standardiseringsrådet og være med å påvirke.

ODF, PDF og HTML er standarder for offentlige dokumenter på nettsteder sammen med og her er kravene trådt i kraft for det offentlige. Når det gjelder utveksling av dokumenter i epost er fristen 1.1.2011.

4 kommentarer:

Bernt sa...

Absolutt greit å være oppdatert på disse standardene/kravene. Jeg oppfatter ikke kravene som noen reel endring, men kun en presisering av hvordan kommunikasjonen skal foregå i fremtiden.

Liv sa...

Dette er jo nye krav for mange offentlige institusjoner. Betyr det at du også tidligere ville brukt (eller brukte) disse standardene i skriv til foreldre og elever ved dett arbeid i skolen?

Unknown sa...

Takk for tipset om nettsiden. Flott at du følger med og skriver ;-)

Bernt sa...

Du har rett. Dette er nye krav. Leste på lovdata http://lovdata.no/cgi-wift/ldles?ltdoc=/for/ff-20090925-1222.html
Forstår nå at reglene om HTML format gjelder på publikasjon i offentlige nettesteder, og ODF format på vedlegg i e-poster ol.ODF formatet har jeg ikke brukt tidligere, og må lastes ned fra Microsoft som tillegg.(Jeg jobber ikke ennå i skoleverket, og har min tidligere arbeidserfaring fra privat næringsliv..(",.)
Takk for en nyttig tilbakemelding(",