onsdag 4. februar 2009

IKT-konferanse i Alta

IKT-konferansen 2009 "Bedre læring - den femte grunnleggende ferdighet" arrangert av Fylkesmannen i Finnmark og Høgskolen i Finnmark, er akkurat over etter to dager med mye interessant fra podiet og sesjoner. Hovedtalere var Eldar Dybvik, seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Vestfold, Ola Erstad, professor i pedagogikk ved UiO og Carl Fredrik Dons, førstelektor i pedagogikk ved HiST.

E. Dybvik fikk vekket deltakerne med sine aktiviteter som det å tegne en "selvpålagt begrensnings"-person og så en person som ser muligheter. Poenget kom klart fram i forhold til #IKT, skole og samfunn - muligheter og selvpålagte begrensninger". Ola Erstad som har vært svært sentral i ITU og har skrevet bok om "digital kompetanse i skolen - en innføring", sa vi nå kan sløyfe epørsmålstegnet i "På vei mot digital kompetanse i skolen?" Han ga oss en oversikt over offentlige dokumenter, gode eksempler fra noen av de mange skoleprosjektene han er involvert i og la spesielt vekt på viktigheten av den brukerorientert innholdsproduksjon som verdensveven gir muligheter for. 

Ellers har vi deltatt i praksisfeltets innlegg og workshops som bruk av PhotoStory og MovieMaker i naturfag ved Bøkfjord oppvekstsenter, hjemmesider ved Forsøl skole, wiki ved Hesseng flerbrukssenter og mye mer.

Ingen kommentarer: